Tortulete la pahar

de Miha in Torturi, 14 Ian 2010 | 6842 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 cana faina
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Pentru crema de fragi:
  • 30 g ciocolata alba
  • 75 ml frisca lichida
  • 50 ml lichior de fragi
  • 1/2 lingurita gelatina
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulete la pahar:

Sau tort Ioana reloaded. :)))

Blat:

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus.

Compozitia o punem intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt so dam la cuptorul incins la foc mediu, timp de 10-15 minute.

Crema de ciocolata amaruie:

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.Cand incepe sa se intareasca o mixam pana obtinem o crema pufoasa.

Crema de fragi:

Gelatina o punem la inmuiat in apa rece.

Ciocolata o topim impreuna cu  frisca. Lasam la racit si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata si amestecam pana la dizolvare. Dam la frigider si cand este complet rece mixam pana incepe sa se intareasca.La sfarsit incorporam si lichiorul de fragi.

Cu gura unui pahar decupam cerculete din blatul copt si racit.

Se aseaza un blat pe fundul unui pahar, apoi un strat de crema, se acopera cu blat si iarasi crema. Se repeta operatiunea pana la umplerea paharului.

Se orneaza cu frisca si se da la frigider pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete la pahar" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ananas si crema mascarpone